Algemene huurvoorwaarden

Algemene huurvoorwaarden VAKANTIEWONING ’t Zoetelande

1. Bij reservering dient een voorschot betaald te worden van 50% van de huurprijs inclusief toeristentaks en de helft van de waarborg. Het saldo van de huurprijs en de waarborg dient op onze rekening te staan 4 weken voor aankomst. De waarborg wordt ten laatste 2 weken na uw verblijf teruggestort indien er niets beschadigd of verdwenen is. Eventuele schade of bijkomende kosten (bv. vuil serviesgoed, zie punt 8) worden van de waarborg afgehouden. Indien deze waarborg niet volstaat voor dekking van alle schade door de eigenaar vastgesteld, staat de verantwoordelijke van de boeking in voor de volledige vergoeding van de schade.

2. Een week voor vertrek contacteren wij de huurder i.v.m. de toegang tot de woning en alle verdere informatie i.v.m. uw verblijf. De huurder krijgt 3 huissleutels bij aankomst. Bij verlies van een sleutel wordt €50 van de waarborg afgetrokken.

3. Indien de huurder om gelijk welke reden wil annuleren, betaalt hij de volgende annulatiekosten:
• meer dan 120 dagen voor aankomst: €50 administratiekost;
• tussen 120 en 21 dagen voor aankomst: 25% van de huurprijs;
• tussen 21 en 8 dagen voor aankomst: 50% van de huurprijs;
• minder dan 8 dagen voor aankomst: 100% van de huurprijs.
Indien de huurder geen gebruik maakt van de vakantiewoning of deze voor het einde van de huurperiode verlaat, zal er geen enkele terugbetaling plaatsvinden.

4. Het is niet toegestaan om de woning met meer dan 21 personen te bewonen. Tenten, caravans en motorhomes worden niet toegelaten op het terrein. Indien het aantal personen overschreden wordt, wordt er 25% van de huurprijs per extra persoon aangerekend en zal dit worden ingehouden van de waarborg.

5. De woning mag nooit onderverhuurd worden. Als u de woning voor een bepaalde periode huurt, wordt er verondersteld dat u zelf met die groep gedurende die hele periode gebruik maakt van de woning. Een vakantieperiode opsplitsen met een tweede groep wordt niet toegelaten.

6. De woning kan betrokken worden de dag van aankomst vanaf 16.00u en dient verlaten te worden de dag van vertrek ten laatste om 19.00u ’s avonds in geval van de formule ‘weekend met 2 nachten’ of om 10.00u ’s ochtends in alle andere gevallen en dit omwille van de schoonmaak.

7. Het water- en elektriciteitsverbruik zijn inbegrepen in de huurprijs, voor zover dit over een normaal gebruik gaat.

8. De eindschoonmaak zit inbegrepen in de huurprijs. Niettemin behoudt de eigenaar zich het recht voor om extra schoonmaakuren met de waarborg te verrekenen aan €30/uur indien de woning in slechte staat wordt achtergelaten.
Bij vertrek moeten alle vertrekken van de woning bezemschoon achtergelaten worden. Keukengerei moet gereinigd en ordelijk teruggeplaatst worden, vaatwassers moeten geledigd worden bij vertrek. Oven, microgolfoven, koelkast, koelcel en barbecue worden door de huurder netjes en gereinigd achtergelaten. 

9. Bij het verlaten van de woning moeten ramen en deuren altijd dicht en/of op slot.

10. Bed-en badlinnen is niet inbegrepen in de prijs. Dit komt op €10pp. De bedden zijn opgemaakt bij aankomst. Bij vertrek haalt de huurder de donsovertrekken, kussenslopen en hoeslakens van de bedden en legt ze in de hal. Badhanddoeken en keukenhanddoeken graag in de kelder leggen.

11. Afval wordt correct gesorteerd in het berghok aan de straat: PMD in de blauwe zak, keuken- en restafval in rolcontainer. Glas, karton en papier worden ook apart gesorteerd.  In alle vuilbakken (badkamers en keuken) worden vuilniszakken gebruikt. Bij vertrek worden alle vuilzakken verwijderd en bij het afval gedeponeerd.
Gelieve geen voorwerpen of substantie in de toiletten te gooien die daar niet in horen (zoals luiers, maandverbanden maar ook geen vet en voedsel)

12. Alle voorwerpen, aanwezig in de woning, blijven eigendom van de eigenaar.  Meubels worden niet verplaatst van ruimte. De huurder heeft gratis de beschikking over TV, internet, wasmachine, droogkast, koelcel, gashaard en alle andere huishoudapparaten. Hij kan dan ook geen geldelijke of andere schadevergoeding eisen indien één van deze toestellen defect zouden zijn. Hij wordt daarom ook vriendelijk verzocht om onmiddellijk eventuele defecten aan de eigenaar te melden. Wij zullen al het mogelijke doen om het defect zo snel mogelijk te herstellen.
Wanneer er bij aankomst iets niet in orde is of indien de huurder tijdens het verblijf schade aanricht, verwittigt hij onmiddellijk de eigenaar.
De eigenaar kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor tijdelijke onderbrekingen in stroom-, internet- of watervoorziening.
Eigen elektrische apparaten van de huurder moeten technisch in orde zijn en mogen de elektrische installatie niet overbelasten.

13. Gelieve auto’s te parkeren op de oprit aan de ingang gelegen voor het huis.

14. De woning is uitgerust met vloerverwarming en regelt automatisch de temperatuur in de woning. Deze kan niet manueel aangepast worden. Gebruik de gashaard enkel volgens de voorziene gebruiksaanwijzing.

15. Gelieve de 2 zwarte glazen deuren in de leefruimte niet tegelijk open te zetten en altijd vast te maken indien geopend. Bij momenten is er veel wind in ’t Zoetelande waardoor de deuren kunnen dichtslaan met alle gevolgen van dien.

16. Het kampvuur buiten mag worden gebruikt maar het vuur moet telkens gedoofd worden als de laatste personen het kampvuur verlaten. Het vuur moet in normale staat gebruikt worden, d.w.z. geen overdreven hoge vlammen.

17. Dieren worden niet toegelaten.

18. In de woning geldt een strikt rookverbod. Buiten de vakantiewoning is roken toegestaan, doch de huurder dient te allen tijde de sigarettenpeuken te verwijderen bij het vertrekken van de vakantiewoning.

19. Kaarsen aansteken in de woning is niet toegelaten.

20. Gebruik van een frietketel in de woning is niet toegelaten. Er bevindt zich een frituur op 500m in het centrum van Westouter.

21. Het bewaren van vuurwerk in de woning en het ontsteken van vuurwerk in of rond de woning is ten strengste verboden.

 

22. Nachtlawaai moet beperkt worden en er wordt stilte vereist in ‘t Zoetelande vanaf 2u ’s nachts.

23. De vakantiewoning wordt niet verhuurd voor (vrijgezellen)feestjes of aan studentenverenigingen.
De eigenaar is gemachtigd om aan elk verblijf een einde te stellen wanneer de groep zich duidelijk onverdraagzaam opstelt of de leefregels en een goed nabuurschap niet naleeft, dit zonder terugbetaling van de betaalde huurbedragen.

24. Het is verboden de privégebouwen en de privéterreinen van de eigenaar gelegen naast de vakantiewoning te betreden. Bij problemen is de eigenaar steeds telefonisch te bereiken.

25. De huurder gebruikt de vakantiewoning op eigen risico. De eigenaar kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor lichamelijke letsels overkomen tijdens uw verblijf en/of enige schade of verlies door de huurder geleden.
De vijver bevindt zich op privéterrein en is volledig afgezet tot op het punt waar de huurders zich mogen begeven.  De eigenaar kan nooit verantwoordelijk worden gesteld voor gebeurlijke ongevallen in of rond de vijver.

26. De eigenaar kan op ieder ogenblik zijn eigendom betreden om nazicht te doen van de binneninstallaties en verwarming of voor onderhoud van het gazon en dit zonder de toestemming van de huurder. De eigenaar is gehouden de privacy van de huurder te respecteren.

27. Alvorens de woning in gebruik te nemen neemt de huurder kennis van het huishoudelijk brandreglementen van de positie van de nooduitgangen en brandblusapparaten. De verantwoordelijke van de reservatie zorgt ervoor dat de medebewoners op de hoogte worden gesteld van de noodprocedures in geval van brand.In de traphal is er een afdruk van de plattegrond aanwezig waarop de noodverlichting, branddetectie, brandblusapparaten en nooduitgangen staan vermeld. De trappen, gangen en deuren moeten altijd vrijhouden worden om zo een snelle en gemakkelijke ontruiming van het gebouw mogelijk maken. Binnendeuren die naar een nooduitgang leiden mogen niet afgesloten of versperd worden.

  

INFORMATIE EN ADRESGEGEVENS VAN EIGENAAR:

Verantwoordelijk voor de uitbating : Dries en Charlot Lemenu – Merlevede – Zoetendaalstraat 8 - 8970 Poperinge. Tel Charlot: 0032496156756, Dries: 0032496112847, e-mail: info@tzoetelande.be

Accommodatie

Accommodatie

Ontdek snel wat het vakantiehuis te bieden heeft

Ontdek
Foto's

Foto's

Bekijk de foto's van de vakantiewoning

Bekijk
Beschikbaarheid en reservatie

Beschikbaarheid en reservatie

Boek nu en geniet van een aangenaam verblijf

Reserveren